Nederlands
 • Nederlands
 • English
 • Français
 • Deutsch
 • camping-chalets-de-roos-région-bandeau

  Ommen en omgeving

  Camping De Roos ligt midden in het Vechtdal, in de provincie Overijssel. Neem de tijd om één van de mooiste Nederlandse regio’s te ontdekken tijdens uw vakantie: aan de oevers van de Overijsselse Vecht wisselen charmante dorpjes en prachtige natuurgebieden elkaar af.

  Ommen : een veelbewogen oude stad, omgeven door unieke natuurlijke landschappen. Wandel door de straatjes in het voetgangerscentrum en ontdek de vele gezellige winkels en restaurants. Ook zijn er de hele zomer door allerlei wateractiviteiten te doen… maak eens een mooie boottocht om de regio te ontdekken.

  Beerze : de Saksische boerderijen (lage huisjes met rieten daken) zijn typerend voor de landelijke architectuur van de regio Salland.

  Giethoorn (60 km) : Een pittoresk waterstreekdorp dat ook wel “Venetië van het Noorden” genoemd wordt. Giethoorn is bekend om zijn waterwegen en 17e eeuwse huizen met rieten daken en kleurrijke bloemen. Bezoek het dorp per punter door de vele grachten of wandel door de smalle straatjes.

  Sportactiviteiten

  Outdoorliefhebbers zullen blij verrast zijn met de vele paden rond de camping, ideaal voor wandel-en fietstochten door de schitterende omgeving. Camping De Roos is tevens een centrale plek voor zwemliefhebbers, die geen genoeg zullen krijgen van het heldere zwemwater van de Overijsselse Vecht.

  Met de kinderen

  Kabouterland : breng met de hele familie een onvergetelijke dag door in het plaatsje Exloo…. een ontdekkingstocht naar mysterieuze creaturen, zoals kabouters en trollen. En er zijn ook allerlei leuke spelletjes te doen voor jong en oud.

  Zorgboerderij de Kruidenhoeve : neem even pauze in deze rustgevende kruidentuin! Bijzonder, sociaal project in een rustige en mooie omgeving, waar planten en dieren centraal staan. Lekker knuffelen met konijnen, zwijntjes, schapen enz. of neem een drankje op het terras.